Wie heeft radio uitgevonden?

Elektrische signalen versturen over grote afstanden, daar is het allemaal mee begonnen in 1895 door Nikola Tesla. Het experiment heeft alleen niet plaats kunnen vinden omdat het vlam heeft gevat. In 1895 is het Guglielmo Marconi wel gelukt om als eerste een radioverbinding te maken van enkele kilometers. Hij heeft zelf een zender en ontvanger gemaakt en dit was gebaseerd op een oscillator van Tesla’s ontwerpen.

Onder leiding van Marconi werd in 1899 de eerste radioverbinding over het Kanaal tussen Engeland en Frankrijk gelegd. In 1901 de eerste trans-Atlantische radioverbinding tussen Groot-Brittannië en Newfoundland. In 1919 was het eerste Nederlandse radioprogramma.

Sinds de uitvinding van de radio is het allemaal erg snel gegaan en zijn er steeds meer mensen die hier gebruik van maakten. Mensen waren benieuwd naar de mogelijkheden en zijn hier zelf mee gaan experimenteren. Het ging ook in een stroomversnelling qua landen, het begon hier en binnen een paar jaar hadden erg veel landen een radioverbinding. Het was makkelijk om anderen te voorzien van informatie met de radio en dat wordt nu nog steeds gedaan. We horen muziek via de radio maar ook het laatste nieuws kan hier worden vermeld. Iedereen kan op de hoogte worden gebracht en dat is dan ook het doel van dit medium. De hele dag door kunnen anderen berichten verspreiden en wordt iedereen op de hoogte gehouden. De radio is daarom een goede uitvinding, wereldwijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>