Gaat u kopen voor de mooie site of voor de korting?

 

De bedoeling van reclame is eigenlijk alleen maar het verkopen van producten. Dus op het eerste gezicht zou je denken dat het voor de verkopende organisatie niet belangrijk is hoe reclame er uit ziet.

En toch zullen grotere en ook kleinere bedrijven over het algemeen veel aandacht besteden aan de manier waarop ze zichzelf profileren. Bedrijven zijn afhankelijk van het aanbieden van producten en er zijn verschillende manieren om dat te doen. Wanneer we kijken naar het bedrijf Saranza dan zien we op het eerste gezicht een gewone website waar schoenen te koop worden aangeboden. Niets bijzonders dus.
U kunt er schoenen bestellen en bij aankoop van een bepaald bedrag aan producten is de verzending gratis. Nog steeds niets bijzonders, hoor ik u al zeggen. Maar de kortingscode Sarenza is wel bijzonder.

Een directe korting op de prijs van de verkochte producten is heel gewoon in winkels of supermarkten, maar komt op websites eigenlijk maar weinig voor. Aankomend kopers nemen vaak aan dat het kopen via een webshop natuurlijk goedkoper is, omdat een webshop per definitie geen winkelruimte hoeft te huren. Maar let daarbij goed op, veel online verkopers en webshops hanteren dezelfde prijzen als de gewone winkels. Dat hoeft geen bedrog te zijn.

Het is waar dat een webshop minder verkoopruimte nodig heeft. Daar staat tegenover dat de opslagruimte en vooral de distributiesystemen uitgebreider moeten zijn. Een webshop is afhankelijk van snelle en vooral correcte levering van de producten. Dat is het verschil tussen een online aanbieder van schoenen in dit geval en een winkel in het centrum van uw eigen stad.

Reclame maken voor een online aanbieder van producten is niet ingewikkelder of moeilijker als het maken van reclame voor een winkel. De website van Saranza is inderdaad een beetje kunst, het is een mooie, duidelijke site en de producten worden mooi gepresenteerd.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>